Kelt kalács

Számomra jól bevált recept. Finom, lágy, a citromhéjtól illatos, könnyen elkészíthető… Számtalan ízben, formában sütöttem már. Őszinte leszek, szeretem készíteni, kézzel dagasztani, várni, hogyan kel életre, formázni, lesem sütés közben…

Darázsfészek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája

…szeretet…

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert tejben. A liszthez keverjük a sót, a vaníliás cukrot, a citrom héját. A felfuttatott élesztős tejhez adjuk a felolvasztott vajat és a tojások sárgáját. A liszthez adjuk, és simára dagasztjuk. Legalább 30 percig kelesztjük a tésztát.

Ezután formázhatjuk, tölthetjük…

A kakaós csigához 5 dkg vajat felolvasztok, amivel megkenjük a kinyújtott tésztát. 5 kanál cukrot elkeverünk 2 kanál cukrozatlan és 2 kanál instant kakaóporral. Egyenletesen rászórjuk a tésztára, feltekerjük, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hópehely kalács

Jó sütögetést kívánok!

Jaranka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top
Scroll Up