Amikor készítem a forró italt, a fahéj, a szegfűszeg, a méz illata átjárja a lakást, és az illata, majd az íze is egy adventi vásárba repít. Egy jó kis kuglóf mellé igazi adventi különlegesség. Elkészíthető alkohollal vagy alkoholmentes formában is.
Hozzávalók:
- 2-3 gyümölcstea filter
- 1 l 100 %-os almalé
- 1 csapott teáskanál fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 3 szegfűbors
- ízlés szerint méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- narancshéj, narancskarika
- rum/rum aroma
egy kis szeretet…
Egy liter vizet egy liter almalével elkeverünk egy lábasban, minden fűszert beleteszünk, forrásig melegítjük. Leszűrjük, narancskarikával, aszalt szilvával melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Egészségetekre!