Cantuccini

Cantuccini

Tökéletes ajándék lehet egy kávérajongónak is…

Nálunk a kávésarokban van egy üveg, a nasis üvegünk, aminek mindig tele kell(ene) lennie. Nehéz feladat… A cantuccini is azon kekszek egyike, ami sűrűn lakhelyét leli – igaz csak rövid időre – a kekszes üvegünkben.

A képen látható kekszek kandírozott vegyes gyümölcsökkel és sózatlan pisztáciával készültek. Ízlés szerint bármilyen maggal és aszalt gyümölccsel süthető…

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 14 dkg porcukor
  • egy csipet só
  • 5 dkg hámozott, egész mandula
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 4 dkg vaj
  • 2 tojás

és egy csipet szeretet…

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval, az aprított mandulával és szilvával. Hozzáadjuk a puha vajat és a tojásokat. A lágy tésztát fakanállal összekeverjük, és szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük.

Ezután lisztezett deszkán kb. 3 cm átmérőjű rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 

A sütőből kivéve felszeleteljük, majd ismét tepsibe sorakoztatjuk a cantucciniket, és 150 fokos sütőben további 10-15 percig sütjük, szárítjuk.

Jó kávézást és mártogatást kívánok!

Jaranka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top
Scroll Up