Tökéletes ajándék lehet egy kávérajongónak is…
Nálunk a kávésarokban van egy üveg, a nasis üvegünk, aminek mindig tele kell(ene) lennie. Nehéz feladat… A cantuccini is azon kekszek egyike, ami sűrűn lakhelyét leli – igaz csak rövid időre – a kekszes üvegünkben.
A képen látható kekszek kandírozott vegyes gyümölcsökkel és sózatlan pisztáciával készültek. Ízlés szerint bármilyen maggal és aszalt gyümölccsel süthető…
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 14 dkg porcukor
- egy csipet só
- 5 dkg hámozott, egész mandula
- 5 dkg aszalt szilva
- 4 dkg vaj
- 2 tojás
és egy csipet szeretet…
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval, az aprított mandulával és szilvával. Hozzáadjuk a puha vajat és a tojásokat. A lágy tésztát fakanállal összekeverjük, és szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kb. 3 cm átmérőjű rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve felszeleteljük, majd ismét tepsibe sorakoztatjuk a cantucciniket, és 150 fokos sütőben további 10-15 percig sütjük, szárítjuk.
Jó kávézást és mártogatást kívánok!
Jaranka