Bodzaszörp

Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 1 kg cukor
  • bodzavirág
  • citrom
  • citromsav
  • egy csipet szeretet

Így készül:

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, néhány percig forralva sűrűsödni fog. Egy megfelelő méretű befőttes üvegbe öntjük, megvárjuk, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Beletesszük a virágokat, minél több, annál erőteljesebb lesz az íze. A kezeletlen héjú citromot megmossuk, majd belekarikázzuk a szirupba, hozzáadunk 2 teáskanál citromsavat. Összekeverjük, lefedjük, hűtőbe tesszük egy-két napra. Néha megkeverjük. Ezután leszűrjük, majd a bodzaszörpöt felforraljuk, ezzel biztosítva az eltarthatóságát. Tiszta üvegekbe töltjük, (én a tetejére egy késhegynyi szalicilt teszek, nagymamám befőzési praktikái szerint) és lezárjuk. Ízlés szerinti hígítással fogyaszthatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top
Scroll Up