Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 1 kg cukor
- bodzavirág
- citrom
- citromsav
- egy csipet szeretet
Így készül:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, néhány percig forralva sűrűsödni fog. Egy megfelelő méretű befőttes üvegbe öntjük, megvárjuk, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Beletesszük a virágokat, minél több, annál erőteljesebb lesz az íze. A kezeletlen héjú citromot megmossuk, majd belekarikázzuk a szirupba, hozzáadunk 2 teáskanál citromsavat. Összekeverjük, lefedjük, hűtőbe tesszük egy-két napra. Néha megkeverjük. Ezután leszűrjük, majd a bodzaszörpöt felforraljuk, ezzel biztosítva az eltarthatóságát. Tiszta üvegekbe töltjük, (én a tetejére egy késhegynyi szalicilt teszek, nagymamám befőzési praktikái szerint) és lezárjuk. Ízlés szerinti hígítással fogyaszthatjuk.