Gyors, egyszerű, finom, igazi olasz étel. Amíg a tészta fő, a hozzávalókat feldaraboljuk, a dresszinget elkészítjük, összekeverjük, és kész is egy könnyű, nyári vacsora. És ha még apró, szorgos kezek is segítenek a szeletelésben…
A hozzávalóknál több helyen nem írtam mennyiséget, mert ezt mindenki a saját ízlésének megfelelően komponálhatja össze. Ha valaki a sajtot szereti jobban, tehet bele többet. Aki húsmentesen szeretné elkészíteni, bátran hagyja el a szalámit.
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli (orsó)tészta
- mozzarella
- 5-10 dkg vékonyra szeletelt olasz szalámi
- uborka
- lila hagyma
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- kápia paprika
- zöldség zöldje
az öntethez:
- fél csésze olívaolaj
- 3 evőkanál almaecet
- negyed csésze parmezán
- 1 evőkanál majonéz
- fél citrom leve
- 1 teáskanál cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál oregánó
- fél teáskanál bazsalikom
- petrezselyem
- só
- bors
- egy maréknyi szeretet
Így készül:
A tésztát megfőzzük.
A hozzávalókat apróra vágjuk.
Az öntethez minden hozzávalót egy kisebb befőttes üvegbe teszünk, majd a tetőt rátéve jól összerázzuk.
A tésztára tesszük az öntetet és a feldarabolt zöldségeket, sajtot, szalámit. Jól összekeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jaranka