Olasz tésztasaláta

Olasz tésztasaláta

Gyors, egyszerű, finom, igazi olasz étel. Amíg a tészta fő, a hozzávalókat feldaraboljuk, a dresszinget elkészítjük, összekeverjük, és kész is egy könnyű, nyári vacsora. És ha még apró, szorgos kezek is segítenek a szeletelésben…

A hozzávalóknál több helyen nem írtam mennyiséget, mert ezt mindenki a saját ízlésének megfelelően komponálhatja össze. Ha valaki a sajtot szereti jobban, tehet bele többet. Aki húsmentesen szeretné elkészíteni, bátran hagyja el a szalámit.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli (orsó)tészta
  • mozzarella
  • 5-10 dkg vékonyra szeletelt olasz szalámi
  • uborka
  • lila hagyma
  • koktélparadicsom
  • olívabogyó
  • kápia paprika
  • zöldség zöldje

az öntethez:

  • fél csésze olívaolaj
  • 3 evőkanál almaecet
  • negyed csésze parmezán
  • 1 evőkanál majonéz
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál oregánó
  • fél teáskanál bazsalikom
  • petrezselyem
  • bors
  • egy maréknyi szeretet

Így készül:

A tésztát megfőzzük.

A hozzávalókat apróra vágjuk.

Az öntethez minden hozzávalót egy kisebb befőttes üvegbe teszünk, majd a tetőt rátéve jól összerázzuk.

A tésztára tesszük az öntetet és a feldarabolt zöldségeket, sajtot, szalámit. Jól összekeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Jaranka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top
Scroll Up