
Olyan gyönyörű a kiskertemben a bazsalikom, hogy csupán csak gyönyörködni is szeretek benne. Persze a konyhámban is aktívan jelen van, olasz ételekhez, tésztákhoz használom elsősorban. Mikor azonban túlnövi magát, és nagy mennyiségben rendelkezésemre áll, pestot készítek belőle. Gyors, egyszerű, napokig eláll. Salátához, pirítóshoz előszeretettel fogyasztjuk. Egy kis üvegcsében jó kis gasztroajándékként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
- 2 csokor friss bazsalikomlevél
- fél bögre reszelt parmezán
- fél bögre extra szűz olívaolaj
- 3 teáskanál fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- egy csokor szeretet

Így készül:
A fenyőmagot szárazon megpirítjuk. A megmosott bazsalikomleveleket a fenyőmaggal és a fokhagymával egy mixer segítségével krémesítjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kívánok!
Jaranka