Gyerekkori emlékeim közé tartozik, mikor a két nagymamám együtt készítette a tejes pitét kemencében. Ők “érzésre” készítették, így a receptem nem tőlük származik, de hasonlít… A kiskertünkben érett fügével tálaltam, fügelekvár híján. Az igazi ízkombinációt számomra azért elsődlegesen a házi baracklekvárral adja.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 l tej
- csipet só
egy kis szeretet…
Elkészítése:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukrokkal, a csipet sóval, majd hozzáadom a lisztet. A tejet fokozatosan öntjük hozzá, hogy ne legyen csomós. A végén beleforgatjuk a felvert fehérjét. Kivajazott, lisztezett (nagy) tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Jaranka